Restavracija Grad Kromberk
5000 Nova Gorica, Slovenija
Restavracija Grad Kromberk Company Information
Splošne informacije
Ne pravi zaman stari rek, da gre ljubezen skozi želodec, in renesančni gradovi so kot nalašč za romantična doživetja.
Tradicija okusov se iz družinskega podjetja nadaljuje že tri desetletja.
Kreativnost v kuhinji sloni na preverjenih kuharskih tehnikah in radodarni uporabi zelišč z domačega vrta. Z gostom poskusijo vedno vzpostaviti dialog in razumeti njegove želje. Nekateri hočejo, da je vse kar najbolj Primorsko (domače salame, na roke rezan pršut, jota ali fižolova mineštra, zeliščna frtalja, pečenka), drugi se hočejo sprehoditi po jedeh celinske Slovenije (meso iz tünke, žlikrofi, bučni njoki z makom in dimljeno gosko), tretji se veselijo divjačinskih omak in ragujev, četrti prisegajo na morje (ribji carpaccio, ostrige, škampi, lososov „pršut“ lastne izdelave, brancini in orade...). Eni so za vrsto predjedi, drugim so misli osredotočene na glavno jed. Poleg tega je izbor zelenjavnih krožnikov tako pester, da mnoge zamikajo zgolj, na primer, jurčki v solati, domače testenine z zelenjavno omako ali sirove tortice z zelenjavnimi raguji, skutini žličniki...
Chef Aleš je prepričan,da je poleg prvovrstne surovine zelo pomemben tudi način priprave hrane in obdelave kjer osnovna surovina izgubi čimmanj svoje prvinskosti, svoje naravnosti.
Odkrivanje še neizkoriščenih potencialov tradicionalnih kuharskih postopkov mi predstavlja večji izziv kot uporaba tehnik molekularne kuhinje pravi Aleš
(tekst: Toni Gomišček)
Grajska cesta 1 Nova Gorica
- Delovni čas
-
Sreda:12:00 - 15:00Četrtek:12:00 - 15:00Petek:12:00 - 15:00Sobota:12:00 - 15:00Nedelja:12:00 - 17:00
- Parkirišče
- Podjetje ima parkirišče.
- Telefonska številka
- +38653027160
- Linki
- Računi družbenih omrežij.
Restavracija Grad Kromberk Reviews & Ratings
How do you rate this company?
Are you the owner of this company? If so, do not lose the opportunity to update your company's profile, add products, offers and higher position in search engines.